Veselības sargi rudenī

Tuvojoties rudens sezonai, organismam ir nepieciešama papildus vitamīnu deva. Rīgas Centrāltirgū ir iespējams atrast plašu klāstu ar Latvijā audzētiem dārzeņiem, augļiem un ogām, kuras nostiprinās imunitāti un uzlabos labsajūtu. Brūklene ir viena no lielākajām vitamīnu devējām rudens sezonā. Brūklenes nostiprina asins vadus. Sarkanās ogas normalizē asinsspiedienu un samazina “sliktā” holesterīna daudzumu asinīs. Ne velti, senos.. Lasīt vairāk →

Našķoties kopā ar Zani Ozoliņu

Sociālo tīklu lietotāji noteikti ir pamanījuši brīnišķīgās Zanes Ozoliņas jeb @naskotieszane profilu gan Instagram, gan Facebook, kurā nereti tiek atspoguļota meitenes ikdiena un Rīgas Centrāltirgus apmeklējumi. Zanei ir gandrīz 19 tūkstoši sekotāju Instagram un 9 tūkstoši sekotāju Facebook. Viņai ir arī savs blogs ar receptēm un pārsteidzoši skaistām ēdienu fotogrāfijām, uz kurām paskatoties vien, jau.. Lasīt vairāk →

Veselības sargi rudenī

Tuvojoties rudens sezonai, organismam ir nepieciešama papildus vitamīnu deva. Rīgas Centrāltirgū ir iespējams atrast plašu klāstu ar Latvijā audzētiem dārzeņiem, augļiem un ogām, kuras nostiprinās imunitāti un uzlabos labsajūtu. Brūklene ir viena no lielākajām vitamīnu devējām rudens sezonā. Brūklenes nostiprina asins vadus. Sarkanās ogas normalizē asinsspiedienu un samazina “sliktā” holesterīna daudzumu asinīs. Ne velti, senos.. Lasīt vairāk →

Miķeļdienas galdam

29.septembrī svin ne tikai Starptautisko kafijas dienu, bet arī Miķeļus jeb Miķeļdienu, kas ir latviešu rudens saulgrieži un gada auglīgās daļas aizvadīšanas svētki. Miķeļos uz galda noteikti ir jābūt gaļai, skābētiem kāpostiem, plāceņiem un mājās brūvētam alum. Paskatīsimies, ko svētku galdam var sarūpēt no Rīgas Centrāltirgū pieejamajiem produktiem. Miķeļdienā parasti tika kauts gailis, auns, āzis.. Lasīt vairāk →

10 iemesli kaņepju iekļaušanai uzturā

Kaņepju sēklas var lietot veselas, diedzētas, samaltas, kā arī taisīt no tām pienu. Lai organisms spētu uzņemt kaņepju sēklās esošās vērtīgās uzturvielas pilnvērtīgi, vislabāk tās uzturā lietot sasmalcinātas. Kaņepju sviestu varat izmantot “parastā” sviesta vietā, bet sēklas pievienot virknei ēdienu, padarot to sātīgu un uzturvielām bagātu. Apkopojām 10 vienkāršus iemeslus, kādēļ vērts kaņepes iekļaut savā.. Lasīt vairāk →