Lapsas Rīgas svētku aveņu torte

Recepte 4 personām
Nepieciešamās sastāvdaļas biskvītam:
- Olas 5 gab.
- Milti 5 ēd.k.
- Cukurs 5 ēd.k.
- Vaniļas cukurs
Nepieciešamās sastāvdaļas krēmam:
- Avenes 500 g
- Salds krējums 200 g
- Pūdercukurs 100 g
- Mascarpone siers 200 g
- Želatīns 15 g
Biskvītam: olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Pie dzeltenumiem pievieno cukuru, vaniļas cukuru un saputo vieglās putās. Atsevišķi saputo baltumus līdz stingrām putām, liek pie dzeltenumiem, pievieno izsijātus miltus, visu viegli samaisa. Lej ietaukotā formā un cep 170°C aptuveni 25 minūtes, kamēr biskvīts viegli zeltains un, iedurot tajā koka kociņu, biskvīts nepielīp pie tā. Atdzesē un pārgriež uz pusēm.
Gatavo krēmu: uzbriedina želatīnu. Saputo saldo krējumu ar pūdercukuru, ieputo Mascarpone sieru. Izkausē želatīnu ūdens peldē un pievieno masai, iemaisa avenes, lej formā uz pirmās biskvīta kārtas, tad liek otru biskvītu un atkal krēmu, atstāj ledusskapī sacietēt. Dekorē ar svaigām avenēm un piparmētrām.
Gardu maltīti no Centrāltirgū pieejamiem produktiem piedāvā
Liene Tomsone (Lapsa), kafejnīca „Kūkotava” saimniece.