21 Jan 2020

25. janvārī notiks ēdiena gatavošanas meistarklase “Dārzeņi desertos”

Nav komentāru

Dārzeņu un augļu lietošanai uzturā būtu jāveido viena trešdaļa no ikdienas kopējā uztura daudzuma. Vislabāk, ja uzturā ir dažādu krāsu augļi un dārzeņi. Dārzeņus un augļus ikdienā var uzņemt gan svaigā veidā, gan termiski apstrādātus. Ieteicams vairāk uzņemt dārzeņus, nevis augļus, jo augļi satur diezgan daudz cukura, kas pārlieku lielā daudzumā mums noteikti nav nepieciešams.

Ikdienas uzturā iekļaut dārzeņus ir ļoti svarīgi, jo dārzeņi ir bagāti ar vitamīniem, minerālvielām, antioksidantiem, balastvielām un augu izcelsmes bioloģiski aktīvām vielām, kas nav uzturvielas, bet pasargā organismu no hroniskām slimībām.

Bieži vien liekas, ka nav iespējams ikdienas uzturā uzņemt tik daudz dārzeņu, cik ieteicams. Tomēr tā nebūt nav. Dārzeņi ir ļoti universāli, tos viegli var iekļaut citos ēdienos, pat dažādos desertos. Ja arī vēlies dažādot savu ēdienkarti, iemācoties, kā pievienot veselīgos dārzeņus dažādiem saldajiem ēdieniem, aicinām apmeklēt Rīgas domes Labklājības departamenta rīkotās Veselīga uztura skolas Ēdiena gatavošanas meistarklasi “Dārzeņi desertos”.

Meistarklase notiks šo sestdien, 25. janvārī, Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljonā, plkst. 10:00 – 14:00. Tikšanās Sakņu paviljona virtuvē, kas atrodas labajā paviljona pusē, ienākot pa ieeju no kanāla puses.

Sīkāka informācija: Dārzeņi desertos

FacebookPinterestWhatsAppEmailPrintFriendlyDalīties
[augšup]

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *