Šefpavārs Rihards Frīdenbergs-Kalniņš lepojas ar Centrāltirgu
Restorāna EcoCatering šefpavārs Rihards Frīdenbergs-Kalniņš Rīgas Centrāltirgu novērtē jau no globāla skatu punkta. Viņš ir apceļojis daudzas tālas un tuvas valstis, meklējis tur garšas piedzīvojumus, noteikti apmeklējis vietējos tirgus un Rīgas Centrāltirgu atzīst kā īpašu vērtību – ar savu lielumu, daudzveidīgumu gan piedāvājuma, gan cilvēku ziņā, ar tam piemītošo savu šarmu un romantiku.
Kādi ir tavi pirmie iespaidi par Rīgas Centrāltirgu?
Tas bija pirms apmēram gadiem divdesmit, kad man bija septiņi, varbūt astoņi gadi. Tirgus bija tāds kā tagad, taču mežonīgāks.
Kas tev patīk Rīgas Centrāltirgū?
Man patīk pati Centrāltirgus enerģētika, visas tās skaņas, trokšņi, izskats, tā romantika. Te var redzēt staigājam gan bagātus, gan nabagus. Centrāltirgū ir viss.
Pie tevis brauc ārzemju kolēģi – šefpavāri. Ko tu viņiem rādi mūsu tirgū?
Sāku ar zivju un beidzu ar gaļas paviljonu.
Ar ko Centrāltirgus zivju paviljonā vari pārsteigt ārzemju kolēģus?
Rādu zušus, nēģus, salakas, reņģes, līdakas, Baltijas lašus, butes, lucīšus un vimbas.
Kas vēl tev patīk tirgū?
Īpašs ir sakņu paviljons – tajā ir dažādi dārzeņi, salāti, var nopirkt svaigus rutkus, spinātus. Skābētie kāposti, dažādi marinējumi – par tiem sajūsminos ne vien es, bet arī mani ārzemju kolēģi.
Vai bieži esi Centrāltirgū?
Nāku iepirkties mājām vai kādiem privātiem pasākumiem. Pāris reižu nedēļā sanāk.