Jānis Sauka: Darbs ir mana sirdslieta
Pastāvīgie tirgus apmeklētāji noteikti ir pamanījuši SIA „Ādažu desu darbnīca” stendus Rīgas Centrāltirgus gaļas paviljonā. Sākumā bija viens stends, bet nu tam pievienojies „jaunākais brālis” – plašs stends gaļas paviljona stūrī, kur ikviens pircējs caur stikloto sienu var brīvi pārliecināties par augstajiem kvalitātes un higiēnas standartiem uzņēmuma darbā. „Ādažu desu darbnīcas” saimnieks Jānis Sauka par ražotās produkcijas kvalitāti gatavs galvot ar savu vārdu, tādēļ tas iekļauts arī stendu noformējumā.
Raksturojiet sortimentu, ko var iegādāties jūsu stendos.
Pirmkārt, gribu uzsvērt, ka izmantojam tikai vietējo gaļu un īstu pienu. Atbalstām vietējos. Esmu īsts letiņš. Piedāvātais sortiments ir plašs, vispirms tā ir gaļa – svaiga, kūpināta, dažādi gaļas izstrādājumi – desas, cīsiņi, ruletes. Gaļas izstrādājumiem netiek pievienoti milti, soja vai emulsijas. Piedāvājam arī kafiju un salātus, siltajā sezonā sviestmaizes. Gatavojam kupātus. Kopumā klāstā ir ap 200 dažādu produktu nosaukumu. Esam domājuši arī par produkcijas noformējumu. Katru pirkumu saiņojam dabīgās papīra tūtās.
Vai produktu receptes ir pašu radītas?
Kā bāze ir ņemtas padomju receptes. Taču, kā jebkurš pavārs, mēs atvasinām garšu un pielāgojam pircēju gaumei. Tad, kad es mācījos, cilvēkiem bija citādāka garšas izjūta. Šobrīd klienti vēlas stiprākas, izteiktākas garšas, tādēļ receptes piemērojam pieprasījumam.
Kurš produkts ir pieprasītākais?
Principā, pieprasīta ir visa produkcija. Te gan novērojama sezonalitāte. Šobrīd, līdz ar siltāka laika iestāšanos, pircēji vairāk sāk iegādāties desiņas piknikiem, ko var cept uz ugunskura un grillēt. Ziemā vairāk pērk sardeles, pirms svētkiem – salātus.
Cik ilgi esat Centrāltirgū? Kas jums šeit patīk?
Pirmo stendu atklājām pirms gadiem trim. Jaunais stends tika atvērts pagājušā gada vasarā. Tirgū klientiem ir laba pirktspēja. Mēs esam iekarojuši savu klientu loku. Vispatīkamākais ir redzēt, ka klientiem patīk pie mums iepirkties.
Kas šajā laikā ir mainījies Centrāltirgū? Ko vajadzētu uzlabot?
Runājot par pircēju skaitu, tas nav samazinājies. Gluži otrādi – pircēju skaits pieaug. Mūsu produkcija uz kopējā piedāvājuma fona ir diezgan dārga, bet klientu netrūkst. Par uzlabojumiem runājot, varētu vēlēties lielāku atbalstu vietējiem zemniekiem, ražotājiem un mājražotājiem.
Vai pašam kādreiz ir nācies arī aiz letes stāvēt?
Jebkurā tirdzniecības vietā, kuru atveru, sākumā strādāju pats, tikai tad pārdevēji. Man ir gods piedāvāt savu produkciju, tādēļ arī esmu gatavs ar savu vārdu par to atbildēt. Esmu gatavs pircējiem skaidrot produktu sastāvu, gatavošanu, un tas raisa uzticību.
Jūsu stends izceļas ar gaumīgu noformējumu un laipnu apkalpošanu. Kādēļ uzskatāt par nepieciešamu investēt vizuālajā noformējumā?
Uzskatu, ka piedāvājot pārtikas produktus, ir nepieciešams rūpēties par tīrību. Ir jārada cilvēkiem uzticība. Ir patīkami iepirkties, ja pārdevēji ir laipni un strādā akurātā, tīrā apģērbā, cimdos. Manuprāt, nav pieņemami tirgot gaļu priekšautā, no kura iespējams izvārīt zupu.
Kas ir jūsu pircējs?
Mūsu pircēji ir cilvēki, kas novērtē kvalitāti. Daudz iepērkas vecāki ar maziem bērniem, kam ir svarīgi būt pārliecinātiem par iegādātās produkcijas kvalitāti. Klientiem ar bērniem mēs parasti iedodam kādu bonusu. Grūtnieces un pircējus ar maziem bērniem apkalpojam bez rindas. Produkciju iegādājas arī restorāni.
Cik ilgi pastāv jūsu uzņēmums un kādas ir attīstības tendences?
Firmai būs jau trešais gads, bet pats ar gaļu nodarbojos jau kopš bērnības. Esmu beidzis gaļas pārstrādes, desu ražošanas skolu, kas ir Rīgas kombinātā. Kopumā uzņēmums strauji attīstās. Mums ir savs veikals Ādažos, atvērām veikalu arī Kauguros un sadarbojamies arī ar atsevišķiem lielveikaliem, tiesa tajos sortiments ir neliels, jo nespējam tik daudz saražot. Šobrīd uzņēmumā ir nodarbināti aptuveni 60 darbinieki, ieskaitot pārdevējus. Šogad arī esam plānojuši uzsākt būvniecību Ādažos. Plānā ir radīt telpas ar alus darītavu, ēdināšanu, savu konditoreju, jo pats esmu apguvis arī maizes cepšanu, kā arī tirdziņu un estrādi. Ir iecerēts organizēt izsoles, notiks grilfestivāli un alus svētki. Ļoti daudz būs domāts par bērniem – būs plašas izklaides telpas, kā arī radīsim iespēju bērniem vienu dienu nedēļā pašiem piedalīties ražošanā un izzināt šo procesu. Atbalstu vietējos ādažniekus, tādēļ tuvāk Ziemassvētkiem gribu radīt īpašu dienu maznodrošinātajiem un pensionāriem.
Klausoties jūsu stāstā, rodas iespaids, ka darbs ir jūsu sirdslieta…
Darbs ir mana sirdslieta. Ar gaļas pārstrādi es nodarbojos jau vairāk kā 20 gadus, un redzu to kā paliekošu nodarbošanos arī turpmāk.
Kas darbā sagādā lielāko gandarījumu?
Gandarījumu rada labas atsauksmes no klientiem, pateicība par gardo produkciju. Prieks dzirdēt, ka klienti novērtē laipno apkalpošanu.
Kādas ir jūsu pirmās atmiņas par Rīgas Centrāltirgu?
Ar Centrāltirgu esmu pazīstams kopš 10 gadu vecuma. Es šeit mācījos par izcirtēju. Pats arī kāvu lopus un tirgojos.
Tad jau sanāk, ka pirmā skola darbā ar gaļu saņemta tieši Centrāltirgū?
Sanāk, jā. Tirgū esmu izaudzis, tā var teikt.
Kvalitāte diemžēl ir kritusies, skumji.
Pirms pērkat paskataties sastavu!Garša laba ,bet vienas kaitīgās e vielas.Vairāk neperku šo produkciju.Cūkgaļas rulete E 250 ,E451, E 407A ,E 301 Un pie tam vēl kaitīgās.Tas pats cīsiņās.Kas tā par kvalitati!!!Neperku vairs.
Nopirku jēra galu, no 2 kg dabūju 1.140 kg ūdens !!!! Tas ir vairāk par 50% no kopēja svara kas tirgojas par 10 eur kg! NEKAD vairs neko nepirkšu pie viniem un citiem saku neperciet šajā šaraska neko.
Šodien Daugmalē autoveikalā npirku kupātus ar ķiplokiem,kupātu parodiju.Kūpinātu krūtiņu,pareizāk krūtiņu kādai tai nav jābūt.Šādu preci jāprot izgatavot.Turpmāk šim veikalam iešu ar līkumu.Taisnība irVilnim,kurš teica meistarību iegūst ar gadiem,ar gadiem arī zaudē.
21.marta rītā iegriezos Centrāltirgū – Jāņa Saukas tirgotavā. Iegādājos nelielu, ap 300g pusžāvētas karbonādes gabaliņu gaļas salātiem. Atnesot mājās, nevarēju saprast, kur man tīklā gadījies ūdens!? Karbonādi piespiežot, no tās iztecēja apm.60g ‘šķidruma. Pretīgi un bezkaunīgi!!! Karbonāde maksāja tur pat pie 9.00eiro/kg un nav žēl maksāt, ja produkts ir kvalitatīvs, bet samaksāt par produktu lai sēstos ūdeņainu gaļu (vai varbūt vēl ļaunāk – gaļu ar saspricētām ķimikālijām)… Vai tiešām Latvijā nav godīgu ražotāju ar pozitīvu attieksmi pret pircēju!?
05.03.2017. veikalā Depo Krasta ielā Rīgā nopirku desu un vistas ruleti.Diemžēl desa nebij sagriežama jo nogriezti gabali visi sabruka uz kaut kādu negaršīgo malto gaļu ar lieliem speķa gabaliem bet vistas ruļete – bezgaršīga jēla vistas gaļa. Rezultatā es iztērēju gandrīz 11 eur kurus es uzreiz varēju izmest .Pieradu ka Ramkalnu produkcija ir garšīga un kvalitatīva un gatava maksāt par to lielo naudu nevajag zem šī zīmola tirgot nekvalitātivo produkciju vai nomainīt tehnologu kurš atbild par kvalitati vairāk nepirkšu.
Paldies!Šodien pirmo reizi iepirkos Jūsu stendā!Ļoti laipna apkalpošana,un patīkami,ka,pērkot priekš bērna dažādus gaļas izstrādājumus,pārdevēja bonusā iedeva arī cīsiņus bērniem,lai nogaršo un novērtē.Jūsu ražotā doktordesa tagad ir mans favorìts,un cena nebiedē,par kvalitāti tomēr jāmaksā.Liels paldies!
rodas sajūta ka rinda veidojas no berniem un mammām pārējiem jāgaida!
Kvalitati ne visaj, cenas briesmas, un visu laiku aug .
Ļoti kritusies kvalitāte, sāk iziet uz kvantitāti.
22j jūnijā centrāltirgū Jāņa sendā nopirku dažus kūpinājumus,vairs nekad to nedarīšu,nav tas, kas bija gadu atpakaļ,varbūt kāds spekulē ar Jāņa vārdu,nezinu.
Nedzīvoju Rīgā,bet vienmēr esot Rīgā ,apmeklēju centrāltirgu.Kopš pamanīju Jāņa Sauka stendu,pērkos tur un esmu ļoti apmierināta par preču kvalitāti un laipno apkalpošanu. Kaut vairāk būtu šādu tirgotāju.Paldies.
Produkcijai manāmi kritusies kvalitāte.
ļoti garšīga produkcija un tā ka es parasti gāju iepirkties ar savu mazo bērnu, mums parasti dod bonusa bērnu cīsiņus :) ļoti patīkami!!!
Savādi, es visu laiku gāju ar mazo bērnu ratos, nekad netiku apkalpota bez rindas=( Bet produkcija tiešam garšīga
Kolosāla produkcija, viss svaigs un garšigs…un nav nemaz tik dārgi….PALDIES!