20 Okt 2013

Šefpavārs izbauda garšu ceļojumu Centrāltirgū

6 komentāri

Ēst jāgatavo ar tīrām domām, tīrām rokām, labu enerģiju un pareizu attieksmi – tā ir tikai viena no meistarības “rozīnītēm”, ar kuru kulinārā raidījumā “Garšīgi dzīvojam” ar tā vadītāju gardēdi Jāni Ozolu dalās raidījuma viesis, restorāna EkoCatering šefpavārs Rihards Frīdenbergs-Kalniņš.

“Tev ir tā pareizā enerģija,” raidījuma vadītāja, gardēža un kulinārijas blogera Jāņa Ozola ēst gatavošanas talantu novērtē profesionālais pavārs. Tas ir galvenais, lai ēdiens izdotos. Receptes, profesionālos knifiņus un vēl daudz ko var iemācīties ar laiku. Šis raidījums mācīšanās ziņā bija intensīvs un interesants. Sākot no sīkumiem, piemēram, kā nostiprināt darba vietu – griežamo dēlīti, kā smalki sagriezt sīpolus, kurā mirklī liet eļļu uz pannas, kā pareizi tīrīt un apcept tīģergarneles, kā akcentēt produktam raksturīgo garšu, līdz pat kulināriem ceļojumiem, tālu zemju tirgos nopērkamiem īpašiem produktiem, garšas ceļojumu noslēpumiem, kurus iespējams atklāt ēdienā – šādas sarunas risinājās, gatavojot gan Jāņa Ozola iecienītāko ēdienu “Jēru klusēšana”, gan smalkus un bezgala gardus salātus, gan debesmannu, gan ķirbju zupu, kuru pagatavoja citādāk, nekā sākumā bija plānots. Zupa, kurā savijās abu pavāru un gardēžu pieredze, izdevās fantastiska, pat bīstami garda – to nobaudot, ir risks iemīlēties tās gatavotājā. Zupas recepte ir gana vienkārša, lai to varētu atkārtot katrs raidījuma “Garšīgi dzīvojam” skatītājs.

Raidījumu “Garšīgi dzīvojam” skatieties TV3 svētdienās pulksten 9.25 no rīta vai atkārtojumā Rīgas Centrāltirgus mājaslapā.

[augšup]
6 Responses to Šefpavārs izbauda garšu ceļojumu Centrāltirgū
  1. Atbilde-centrāltirgus pagraba platība-2ha

  2. Zem paviljoniem izbetonētas pagrabtelpas — 2 ha plašu apakšzemes pilsētiņu ar galvenajām un sānejām, kuras savienoja satiksmes eja 337 m garumā. 27 saldētavu kameras

  3. Labdien!
    Pareizā atbilde: 337kvadrātmetri.
    Jauku dieniņu!!!!

  4. Centrāltirgus pagrabs ir –
    2 ha plaša apakšzemes pilsētiņa ar galvenajām un sānejām, kuras savienoja satiksmes eja 337 m garumā. 27 saldētavu kameras 1938. gadā spēja uzņemt līdz 310 000 kg preču.

  5. centraltirgus kopējā platība – 72,3 tūkstoši kvadrātmetru

    Jauku dienu :)

  6. Labdien! Jau iepriekšējā nedēļā pēc Jūsu raidījuma noskatīšanās vēlējos atbildēt uz konkursa jautājumu, bet tā arī neatradu vietu šajā mājaslapā, kur to izdarīt :( Tādēļ šoreiz atbildi ierakstīšu pie komentāriem – centrāltirgus pagraba platība ir 2 ha. Paldies par jauko raidījumu! :) Linda


[augšup]

Komentēt šo Cancel reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Sīkdatņu iestatījumi
Lietojot šo mājas lapu vai noklikšķinot uz "Pieņemt sīkdatnes", jūs piekrītat šī resursa un trešo pušu sīkdatņu glabāšanai jūsu ierīcē. Jums ir iespēja atteikties no sīkdatņu izveidošanas jūsu ierīcē - izmantojot "Sīkdatņu iestatījumos" pogu "Atteikties no sīkdatnēm".
Sīkdatņu politika
Sīkdatņu iestatījumi
Pieņemt sīkdatnes
Lietojot šo mājas lapu vai noklikšķinot uz "Pieņemt sīkdatnes", jūs piekrītat šī resursa un trešo pušu sīkdatņu glabāšanai jūsu ierīcē. Jums ir iespēja atteikties no sīkdatņu izveidošanas jūsu ierīcē - izmantojot "Sīkdatņu iestatījumos" pogu "Atteikties no sīkdatnēm".
Sīkdatņu politika
Sīkdatņu iestatījumi
Apstiprināt sīkdatnes