Ziemassvētku pīle pēc šefpavāra Roberta Smilgas receptes
Piedāvājam oriģinālu restorāna “1221” šefpavāra Roberta Smilgas recepti svinīgam Ziemassvētku galdam. Roberts ne velti tiek uzskatīts par vienu no labākajiem Latvijas pavāriem; restorānu biznesā viņš darbojas jau 30 gadus. Vecrīgā esošajā restorānā tiek piedāvāti tikai un vienīgi pēc šefpavāra gadu laikā izlolotām receptēm gatavoti ēdieni. Roberts Smilga Rīgas Centrāltirgum ir gatavs atklāt vienu no savām unikālajām receptēm –“Ziemassvētku pīle”.
Ziemassvētku pīlei nepieciešamās sastāvdaļas:
- Timiāns 20 g
- Rozmarīns 20 g
- Pipari
- Medus 100 g
- Apelsīni 1 kg (0.5 kg sulai, 0,5kg cepšanai)
- Pīle 1 gab.
- Āboli 1 kg
- Bumbieri 1 kg
- Pastinaka sakne 1 kg
- Dzērvenes 200 g
- Anīss 10 g
- Kartupeļi 2 kg
PAGATAVOŠANA:
1. Smalki sakapāt timiānu un rozmarīnu, samalt piparus.
2. Visu sajaukt ar medu un svaigu apelsīnu sulu.
3. Ar pusi šīs masas ieziest pīli no iekšpuses un ārpuses.
4. Notīrīt un sagriezt ābolus, bumbierus, pastinaka sakni un apelsīnus.
5. Sajaukt ar dzērvenēm un atlikušo medus maisījumu.
6. Sapildīt pīli, izdekorēt ar anīsa zvaigznēm un likt cepties 160 grādos uz 1,5 stundām.
7. Notīrīt un sagriezt kartupeļus.
8. Uzlikt kartupeļus uz cepeša paplātes apkārt pīlei.
9. Cepot ik pa laikam aplaistīt pīli un kartupeļus ar pīles taukiem un gaļas sulu.
Rīgas Centrāltirgus un “1221” restorāns 2019. gadā vēl baudīt tikai labākos un garšīgākos ēdienus!