16 Mar 2014

Anatolijs Abramovs “Garšīgi dzīvojam” atklāj tirgus noslēpumus

Nav komentāru

“Šiem trīs ēdieniem ir daudz sastāvdaļu, bet tās visas tirgū var nopirkt 20 minūtēs,” apgalvo raidījuma “Garšīgi dzīvojam” viesis, akciju sabiedrības “Rīgas Centrāltirgus” valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs.

“Iepirkties labi un lēti – tā ir māksla,” raidījuma vadītājam, mūziķim un gardēdim Jānim Ozolam apgalvo Abramovs. Ja milzīgo Rīgas Centrāltirgu pazīst vismaz uz pusi tik labi kā tirgus direktors, tad to var izdarīt arī ātri. Vēl ātrāku un interesantāku iepirkšanos padara pārvietošanās pa tirgus pagrabu centrālo eju, kas gan ir vienīgi tirgus darbinieku privilēģija.

“Tirgū ir lielāks sortiments, iespēja kaulēties. Tas ir daudz personiskāk – aiz katras preces, produkta ir cilvēks, redzi viņa acis. Ja veikalā mēģināsi tirgoties un kaulēties par cenu, teiks – šeit nav tirgus,” skaidro Abramovs.

Vai tirgus direktoram ir savi iemīļotākie pārdevēji, raidījuma veidotājiem uzzināt neizdodas. Abramovs teic, ka cenšas iepirkties pie dažādiem pārdevējiem. “Vienu reizi iepērkos pie viena, tad pie nākamā. Es zinu, kas tas par tirgotāju, no kurienes viņam preces. Pie reizes varu arī aprunāties. Papildus visiem pārējiem iemesliem man iepirkšanās ir kā iegansts, lai komunikācija ar tirgotājiem būtu pilnvērtīgāka abpusēji, lai varētu paskatīties no tirgotāja skata punkta,” stāsta tirgus priekšnieks.

Izrādās, visbiežāk Anatolijs Abramovs tirgū pērk kartupeļus. Kuri ir vislabākie? “Šķirne Vineta. Esam pārbaudījuši – tā mums vislabāk garšo,” atklāj raidījuma viesis.

Šim raidījumam nopirktie kartupeļi nākuši no Bauskas puses, bet kopā Rīgas Centrāltirgū ir 500 kartupeļu tirdzniecības vietu. “Kartupeļi ir viens no visvairāk pirktajiem produktiem. Katram pa kabatai,” stāsta Abramovs un uzsver, ka Latvija ir valsts, kurā kartupeļu patēriņš ir vislielākais. Savukārt medu Centrāltirgū var iegādāties 35 tirdzniecības vietās, Abramovs pats iecienījis pēc krāsas tumšāko meža ziedu medu.

Biežākie Abramovu ģimenes ikdienas pirkumi Rīgas Centrāltirgū ir kartupeļi un sīpoli, taču pirms svētkiem un ģimenes pasākumiem Abramovs dodas uz zivju paviljonu. “Tāds zivju piedāvājums nekur citur nav atrodams. Nespējam turēties pretī, mums ļoti garšo nēģi un kūpināts zutis,” tirgū no zvejniekiem nopērkamās delikateses slavē Abramovs.

Raidījumu “Garšīgi dzīvojam” skatieties Rīgas Centrāltirgus mājaslapā. Visu raidījuma ēdienu receptes atradīsiet Rīgas Centrāltirgus mājaslapā.

[augšup]

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *