17 Nov 2013

Bergmanis atklāj noslēpumus un jokojas

Nav komentāru

Latvijas proklamēšanas dienas priekšvakarā 17. novembra raidījumā “Garšīgi dzīvojam” spēkavīrs un atvaļinātais Latvijas armijas dižkareivis Raimonds Bergmanis ne vien gatavoja svētku pusdienas, bet arī jokojās un atklāja noslēpumus.

“Latvijas 90 gadu jubilejā bija gods būt blakus Valsts prezidentam militārās parādes mēģinājumā. Tu redzi Rīgas pili, un, garām soļojot, visas vienības salutē. Tās ir neaprakstāmas sajūtas, milzīgs lepnums,” atceras spēkavīrs un piebilst: “Es vēlos, lai mēs būtu patrioti ne tikai vienu nedēļu vai mēnesi, bet visu gadu. Mums ir ar ko lepoties!”

Miesnieka gēni un iemaņas
Otrs noslēpums atklājas, tiklīdz Raimonds Bergmanis ķeras pie gaļas. Pienācis pie galda un uz šķīvja ieraudzījis divas cūkas filejas sloksnes, Raimonds Bergmanis bez kavēšanās un ar profesionālu ķērienu ar papīra dvieli nosusina gaļu un nogulda uz šķīvja tā, ka tā izskatās patiešām izcili. “Vau, vau, vau! Tu esi profesionālis. Tev ir iemaņas!” pārsteigumā iesaucas raidījuma vadītājs Jānis Ozols.

“Gēni. Vectēvs bija miesnieks, es taču nevaru citādāk uzvesties,” atklāj spēkavīrs. Arī mirkļos, kad filejās jāveic iegriezumi, nazis spēkavīra rokās kustas tik filigrāni meistarīgi, it kā viņš visu mūžu pats būtu bijis miesnieks.
“Manam vectēvam Latvijas laikā piederēja divi galdi gaļas paviljonā. Mājās vēl kaut kur ir fotogrāfija, kur virs galdiem ir uzraksts ar uzvārdu Bergmanis. Mans vectēvs bija miesnieks, arī mans tēvs bija miesnieks,” atklāj raidījuma viesis, saimniekojot sakņu paviljonā iekārtotajā raidījuma virtuvē. Sarunā atklājas, ka Rīgas Centrāltirgum ar svarcelšanu ir lielāks sakars, nekā sākumā varētu šķist.

“Padomju laiku Centrāltirgus man asociējas ar to, ka šeit strādāja par gaļas izcirtējiem slaveni svarcēlāji. Piemēram, leģendārais Kārlis Pumpuriņš, pasaules rekordists sešdesmitajos un septiņdesmitajos gados. Arī mans tēvs bija miesnieks un vēlāk kļuva par svarcelšanas treneri,” stāsta Raimonds Bergmanis.

Ozols Bergmani ņemtu darbā
Kad biešu zupai vajag pievienot svaigi spiestu sulu no trīs apelsīniem, raidījuma vadītājs diriģents un gardēdis Jānis Ozols aicina spēkavīru to darīt ar savām stiprajām rokām. “Superblenderis, sulspiedis un griezējs! Akcija pērc vienu Bergmani, otru saņem pa brīvu,” smejas spēkavīrs.

“Līdz šim mani aicināja talkā, ja bija jānes kādas smagas klavieres, mēbeles vai Rīgas zooloģiskajā dārzā bruņrupuči. Nu man ir vēl viens pielietojums.”

Lai gan daudz ceļots pa pasauli un nogaršotas visādas eksotiskas lietas, bruņrupuču zupu Bergmanis nekad nav baudījis. “Esmu ēdis tarakānus, aligatorus, čūskas maijvaboles, godīgi sakot, garšo kā čipsi,” atklāj spēkavīrs.
Jokojot un runājoties svētku maltīte drīz vien ir gatava. Kad laiks nogaršot zupu, iestājas klusums. “Apstulbu. Ir labāk, nekā biju domājis,” smej spēkavīrs un jautā: “Zini, Jāni, cik tas maksātu labā restorānā?”

“Ja es būtu pavārs un man būtu savs restorāns, es tevi ņemtu darbā,” atzīst raidījuma vadītājs gardēdis un diriģents Jānis Ozols.

Raidījumu Garšīgi dzīvojam skatieties TV3 svētdienās pulksten 9.25 no rīta vai arī atkārtojumu Rīgas Centrāltirgus mājaslapā. Tur arī publicētas raidījuma ēdienu receptes.

[augšup]

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Sīkdatņu iestatījumi
Lietojot šo mājas lapu vai noklikšķinot uz "Pieņemt sīkdatnes", jūs piekrītat šī resursa un trešo pušu sīkdatņu glabāšanai jūsu ierīcē. Jums ir iespēja atteikties no sīkdatņu izveidošanas jūsu ierīcē - izmantojot "Sīkdatņu iestatījumos" pogu "Atteikties no sīkdatnēm".
Sīkdatņu politika
Sīkdatņu iestatījumi
Pieņemt sīkdatnes
Lietojot šo mājas lapu vai noklikšķinot uz "Pieņemt sīkdatnes", jūs piekrītat šī resursa un trešo pušu sīkdatņu glabāšanai jūsu ierīcē. Jums ir iespēja atteikties no sīkdatņu izveidošanas jūsu ierīcē - izmantojot "Sīkdatņu iestatījumos" pogu "Atteikties no sīkdatnēm".
Sīkdatņu politika
Sīkdatņu iestatījumi
Apstiprināt sīkdatnes