Otrajā „Garšīgi dzīvojam” raidījumā – Fredis
Svētdien, 6. oktobrī, jau pulksten 9.25 kulinārijas raidījumā “Garšīgi dzīvojam” kopā ar raidījuma vadītāju gardēdi Jāni Ozolu Rīgas Centrāltirgū iekārtotajā virtuvē rosīsies radio rīta programmas vadītājs Fredis.
Arī šajā raidījumā taps četri ēdieni, taču šoreiz – veģetāri. “Es nekad netaisu četrus ēdienus! Uztaisu vienu, tad ēdu to arī nākamajā un, ja sanāk, aiznākamajā dienā,” pirms raidījuma atzīstas Fredis, taču Jāņa Ozola vadībā lieliski un ātri pagatavoja bagātīgu un gardu maltīti.
Izrādās – arī veģetārieši var paēst ļoti sātīgi un gardi – Rīgas Centrāltirgus plašais piedāvājums to nodrošina.
Pirmais ēdiens – vieglais ratatujs jeb dārzeņu sacepums, otrajā – cepts siers, saldajā – citronu krēms un sātīgs Freidenfelda kokteilis – smūzijs.
Ko Fredis pirka Centrāltirgū un kā dārzeņus izvēlējās raidījuma vadītājs – to varēs skatīties raidījumā svētdienas rītā.
Tiem, kas jau svētdien tūlīt pēc raidījuma vēlas izmēģināt raidījumā redzētās ēdienu receptes, jau laikus jāsagādā:
2 nelieli kabači vai cukini, vēlams dažādās krāsās, 4 vidēji tomāti, 4 kartupeļi, kālis, 2 iepakojumi Mocarella siera, 150 g Dor blue siera, sāls, pipari, timiāns. 500 g mājās sieta siera, 100 ml lāceņu ievārījuma, 2 olas, apvārtīšanai rīvmaize, ķirbju sēklas, balzamiko etiķis, dateles, 2 āboli, 2 banāni, sojas piens, 100 g Indijas riekstu, 100 g mandeļu, kanēlis, 280 g saldā krējuma, 50 g cukura, 50 ml baltvīna, ½ citrona, plāni mandeļu cepumi vai ogas pasniegšanai.
Ko Fredis atklāja par veģetārismu un ko par ķiplokiem – skatieties šosvētdien, 6. oktobrī, TV3 pulksten 9.25 no rīta vai arī Rīgas Centrāltirgus mājaslapā. Stundu pēc raidījuma precīzas ēdienu receptes paredzēts publicēt internetā – portālā www.kasjauns.lv un Rīgas Centrāltirgus mājaslapā.
Skatieties arī iepriekšējā raidījuma video: ŠEIT
pareiza adbilde 6000 tukstosi
pareizšā atbilde jautājumā 20,100