Raidījuma laikā Dons iepērkas
Starp augļu un dārzeņu pārpildītām letēm Rīgas Centrāltirgus sakņu paviljonā dziedātājs Dons kulinārijas raidījuma vidū steidzās pēc ēdiena sastāvdaļas, ko šajā receptē nekad nebija izmantojis.
Raidījuma “Garšīgi dzīvojam” filmēšana Rīgas Centrāltirgus sakņu paviljonā attaisnojās vairākkārt – gan ar produktu pieejamību, gan plašo izvēli, gan fantastisko garšu.
Raidījumā Dons gatavoja trīs ēdienus. Raidījuma vadītājs Jānis Ozols Donu sagaidīja ar uzmundrinošo zaļās tējas smūtiju. Tad tapa kaltēto baraviku zupa, kam smalku niansi piešķīra franču virtuvei raksturīgā baltvīna pievienošana. Pamatēdiens bija no Dona recepšu krājuma – elementāri pagatavojams, sātīgs un vasaras sākuma sajūtu uzburošs. Vistas filejai interesantu garšas niansi piešķīra kausētais siers.
Deserts bija vēl elementārāk pagatavojams nekā Ozola iemīļotais “elementārākais saldais pasaulē”. Dons atzinās, ka gatavojot to bieži un iecienījis šo desertu jau sen, kad mācījies Rīgas pārtikas ražotāju vidusskolā. Lai to baudītu, ir pietiekami pārliet šokolādes biezpiena sieriņam ābolu biezeni. Tomēr raidījumā Dons izlēma izmantot tirgus plašo piedāvājumu un papildināt šo ēdienu ar kādu krāsaināku un garšīgāku piedevu. Rīgas Centrāltirgus sakņu paviljonā to izdarīt ir vieglāk par vieglu – minūtes laikā dziedātājs izvēlējās iegādāties 50 gramu žāvētu dzērveņu. Tās padarīja šo vienkāršo ēdienu vēl garsīgāku.
Raidījumu Garšīgi dzīvojam skatieties TV3 svētdienās pulksten 9.25 no rīta vai atkārtojumu Rīgas Centrāltirgus mājaslapā. Tūlīt pēc raidījuma ēdienu receptes atradīsiet Rīgas Centrāltirgus mājaslapā.