06 Okt 2014

„Rīga TV 24” pavārs BBoss iepērkas Centrāltirgū

Nav komentāru

BBoss – cilvēks, kurš savu dzīvi bez ēdiena nemaz nespētu iedomāties! Tāpat kā kaķim Garfīldam, viņa mīļākais ēdiens ir lazanja un, kamēr citi puikas skatījās multfilmas, BBoss jau darbojās ap kastroļiem un centās pagatavot gardus ēdienus sev un draugiem. Iepazīsim tuvāk kanāla „Rīga TV 24” raidījuma „Labs Ēdiens Labiem Draugiem” pavāru BBosu jeb Rūdolfu Kalniņu.

Kāpēc pseidonīms BBoss?  

Mūsu studijā Blaumaņa ielā 32 būs kafejnīca B32, kur varēs redzēt, kā tiešajā ēterā gatavoju ēst un pēc tam to arī nogaršot. Un tā kā esmu šīs kafejnīcas „boss” tad tika izdomāts pseidonīms BBoss.

Ar ko Tev asociējas Centrāltirgus?

Ar svaigiem un skaistiem vietējiem produktiem.

Kādas ir Tavas pirmās atmiņas par Rīgas Centrāltirgu?

Dodoties mammai līdzi bērnībā pēc gaļas pirms Ziemassvētkiem vai citām svinībām. Arī ar pirmo belašu mūžā.

Cik bieži iegriezies Centrāltirgū? Ko šeit parasti iegādājies?

Atskaitot raidījumu, pats iegriežos tirgū vidēji divreiz nedēļā. Parasti pērku zaļumus, salātus un svaigu gaļu vai zivis. Vasaras sezonā bieži pērku dažādas ogas.

Vai Tev ir savi tirgotāji, pie kuriem iepērcies regulāri?

Kopš vadu raidījumu, esmu iepazinis dažus tirgotājus pie kuriem atgriežos regulāri interesantu produktu vai pozitīvas attieksmes dēļ.

Kā kļuvi par pavāru?  

Visu mūžu mani interesējusi pavārmāksla un sākumā to izkopu tikai gatavojot mājās. Taču studējot bioloģiju un sākot strādāt tajā nozarē, sapratu ka karjera zinātnē mani nesaista. Sāku domāt, ka jāmēģina darīt to, kas patīk un ātri vien atradu darbu restorānā.

Kas Tevi piesaista pavāra darbā?

Piesaista tas, ka pavāram visu mūžu ir ko mācīties. Kad gatavoju ēdienu, es to neuztveru kā darbu, tāpēc principā es pelnu naudu, nodarbojoties ar savu hobiju.

Kurš no pasaules tirgiem uz Tevi atstājis paliekošu iespaidu?

Kas tajā bija unikāls? Neesmu tik daudz ceļojis, bet ļoti gribētu aiziet uz kādu zivju tirgu okeāna krastā Portugālē vai citur pie Vidusjūras, kur pa taisno no okeāna piedāvā visdažādākās jūras veltes.

Kas Tev patīk tirgū atšķirībā no lielveikaliem un vairumtirdzniecības bāzēm?

Tas, ka tirgū var atrast kaut ko. Protams, lielākoties piedāvājums tirgotājiem ir līdzīgs, bet vienmēr ir kāds zemnieks, kurš izaudzējis, piemēram, interesantas šķirnes tomātus vai dažādus nepopulārākus garšaugus. Bet pats galvenais tirgū atšķirībā no lielveikaliem ir tiešais kontakts ar zemnieku – tu vari uzzināt, kur audzis dārzenis vai lopiņš, paprasīt padomu gatavošanai dažādiem produktiem, ar kuriem vēl neesi tik labi pazīstams.

Vai produktu kvalitātes ziņā ir tirgū pirktajiem ir atšķirība no lielveikala piedāvājuma?

Protams! Neteikšu, ka lielveikalos nevar dabūt sezonālus, labus produktus, bet tirgū šādu iespēju ir daudzreiz vairāk. It īpaši par meža veltēm – sēnēm un ogām…

Ja būtu jāizvēlas, kuri ir Tavi TOP 3 rudens sezonas produkti no Rīgas Centrāltirgus?

Ķirbji, cidonijas un meža sēnes. Pie tam ķirbji ļoti labi sader kopā gan ar cidonijām, gan sēnēm.

Varbūt ir vēl kas, ko vēlies piebilst par sevi?

Es vēlos, lai cilvēki izprot, ka neesmu eksperts. Esmu kulinārijas nozarē vēl pietiekami zaļš, bet man patīk eksperimentēt, iemācīties jaunus produktus, garšas, gatavošanas metodes un paplašināt savus un skatītāju zināšanu apvāršņus ēdiena jomā.

[augšup]

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Sīkdatņu iestatījumi
Lietojot šo mājas lapu vai noklikšķinot uz "Pieņemt sīkdatnes", jūs piekrītat šī resursa un trešo pušu sīkdatņu glabāšanai jūsu ierīcē. Jums ir iespēja atteikties no sīkdatņu izveidošanas jūsu ierīcē - izmantojot "Sīkdatņu iestatījumos" pogu "Atteikties no sīkdatnēm".
Sīkdatņu politika
Sīkdatņu iestatījumi
Pieņemt sīkdatnes
Lietojot šo mājas lapu vai noklikšķinot uz "Pieņemt sīkdatnes", jūs piekrītat šī resursa un trešo pušu sīkdatņu glabāšanai jūsu ierīcē. Jums ir iespēja atteikties no sīkdatņu izveidošanas jūsu ierīcē - izmantojot "Sīkdatņu iestatījumos" pogu "Atteikties no sīkdatnēm".
Sīkdatņu politika
Sīkdatņu iestatījumi
Apstiprināt sīkdatnes