02 Feb 2014

Samoilovam jārīvē šokolāde

Nav komentāru

“Es jau nopriecājos, ka ar rokām nekas nebūs jādara, kad ieraudzīju virtuves kombainu. Taču nekā,” ar smaidu atzīst pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs, raidījuma “Garšīgi dzīvojam” viesis.

Filmēšanas pārtraukumos volejbolists ar lielu interesi pētīja virtuves kombainu, tā dažādās iespējas, izmēģināja dažādus putotāja ātrumus, iespēju pieslēgt blenderi un pārveidot kombainu par gaļas maļamo mašīnu. Šajā raidījumā virtuves kombains gan palika nelietots, un šokolādi volejbolistam raidījuma vadītājs Jānis Ozols lika rīvēt uz parastās skaidiņu rīves un ar rokām. Saldajam ēdienam – ar zefīru pildītajiem apelsīniem – jāpievieno tikai 25 grami rīvētās šokolādes.

Sportists atzīstas, ka viņam patīk gatavot ēst. Kad ar treneri, savu tēvu Genādiju Samoilovu pludmales volejbolists dzīvo treniņnometnē Ēģiptē, sadzīve ir Aleksandra ziņā. Viņš bieži pērk produktus un gatavo ēdienu. “Ēģiptē augļi ir nepārspējami. Jo īpaši hurma,” atzīst sportists. Viņš vāra arī zupas, piemēram, boršču, un lutina ar gardumiem – cep pankūkas. Tomēr, lai gūtu augstus sasniegumus sportā, ir svarīgs ne tikai treniņu režīms, bet arī augstvērtīga pārtika. Sporta ārsts Samoilovam ieteicis neaizrauties ar saldumiem. Arī pārējo pārtiku Samoilovs izvēlas ļoti rūpīgi – produktiem jābūt pēc iespējas ekoloģiski audzētiem. Pludmales volejbolā nav vajadzīgs milzīgs spēks un muskuļu masa, tāpēc sportistiem nav obligāti jāpatērē gaļa lielos daudzumos. “Daudzi pludmales volejbolisti ir veģetārieši,” atklāj Samoilovs. Karstā laikā pludmalē ilgāk gremojams ēdiens var tikai traucēt. Svarīgāk ir saglabāt viegluma sajūtu.

Sportists uz raidījumu ieradies sava atvaļinājuma beigās un tāpēc var nedaudz pārkāpt ārsta aizliegumu ēst saldumus. Svaigi spiestā apelsīna sulā izmirkušais zefīrs, kas pārliets ar jogurta mērci, ir gards našķis.

Arī austrumnieciski sagatavotā vistas fileja un laša zupa sportiskai formai nāk tikai par labu.

“Daudzi man prasa, ko darīšu, kad beigšu sportot. Ja nespēlētu volejbolu, atvērtu savu restorānu,” smaida Samoilovs. Viņam ir Banku augstskolā iegūts maģistra grāds finansēs, savs bizness, un paralēli sportošanai viņš Latvijas Universitātē apgūst jurisprudenci. Lai arī desmit gadus ziemā braukājis uz treniņnometnēm Ēģiptē, arābu valodu gan nav apguvis, tomēr šajā zemē no peruāņa iemācījies spāņu valodu.

Raidījumu Garšīgi dzīvojam skatieties TV3 svētdienās pulksten 9.25 no rīta vai atkārtojumu Rīgas Centrāltirgus mājaslapā. Tūlīt pēc raidījuma ēdienu receptes atradīsiet Rīgas Centrāltirgus mājaslapā.

[augšup]

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Sīkdatņu iestatījumi
Lietojot šo mājas lapu vai noklikšķinot uz "Pieņemt sīkdatnes", jūs piekrītat šī resursa un trešo pušu sīkdatņu glabāšanai jūsu ierīcē. Jums ir iespēja atteikties no sīkdatņu izveidošanas jūsu ierīcē - izmantojot "Sīkdatņu iestatījumos" pogu "Atteikties no sīkdatnēm".
Sīkdatņu politika
Sīkdatņu iestatījumi
Pieņemt sīkdatnes
Lietojot šo mājas lapu vai noklikšķinot uz "Pieņemt sīkdatnes", jūs piekrītat šī resursa un trešo pušu sīkdatņu glabāšanai jūsu ierīcē. Jums ir iespēja atteikties no sīkdatņu izveidošanas jūsu ierīcē - izmantojot "Sīkdatņu iestatījumos" pogu "Atteikties no sīkdatnēm".
Sīkdatņu politika
Sīkdatņu iestatījumi
Apstiprināt sīkdatnes