17 Jan 2014

Šonedēļ “Garšīgi dzīvojam” viesosies Aija Andrejeva

1 komentārs

Cepot savu dzimšanas dienas torti raidījumā “Garšīgi dzīvojam”, dziedātājai Aijai Andrejevai nācās kārtīgi pavingrot. Par sportošanas nepieciešamību arī ēst gatavošanas laikā viņu centās pārliecināt raidījuma vadītājs, gardēdis un diriģents Jānis Ozols.

“Mums, diriģentiem, strādājot jāvēzē rokas, un tas ir labs treniņš. Tev kā dziedātājai tas izpaliek, tāpēc došu iespēju patrenēt roku, maisot tortei mīklu,” jokojoties darba uzdevumus sadala Jānis Ozols. Gardajai plūmju kūkai jāputo sviests kopā ar cukuru, kam vēlāk piemaisa ar saldo krējumu kausētu melno šokolādi un pēc tam pārējās sastāvdaļas. Savukārt Ozols izvēlas fiziski vieglākus darbiņus – piesūcināt melnplūmes ar brendiju un, izmantojot mikseri, saputot olu baltumus stingrās putās.

Dziedātāja šo humoru uztver veselīgi, jo vairāk tāpēc, ka šīs kūkas receptē fiziski vieglākajiem darbiņiem jāzina daži knifiņi, lai ēdiens izdotos lieliski. Jānis Ozols plūmju kūku ir gatavojis ne vienreiz vien un zina, kas jāievēro precīzi un ko receptē var variēt. “Esmu brendija vietā izmantojis arī Rīgas melno balzamu – tas kūkai piešķir vēl interesantāku garšas niansi,” atzīstas Ozols. Tomēr pats plūmju piesūcināšanas process, olas baltuma kulšana un iecilāšana mīklā jāveic precīzi.

Šī kūkas recepte Aijai Andrejevai ir jaunieguvums. Līdz šim viņa lutinājusi savējos ar pašceptu Napaleona kūku. “Esmu jau piešāvusi roku, tomēr tās gatavošanai aiziet kādas trīs stundas,” atklāj dziedātāja.
Dziedātāja ir saimnieciska un bieži mājās gatavo, jo uzskata – ēst pašu pagatavotu ēdienu ir gan stilīgi, gan veselīgi.

“Kad esmu brīvāka, esmu saimnieciska un gaidu vīru mājās ar vakariņām. Kad esmu aizņemtāka, gatavo viņš,” atzīst Andrejeva.

Ikdienā dziedātājai labprāt patīk gatavot ne tikai kūkas. Dažkārt viņa cep vistu, kas marinēta apelsīnos, karijā un visādās labās lietās. Vai arī vienkārši izber uz pannas kilogramu sāls un to liek cepeškrāsnī cepties uz tās. Arī raidījumā gatavotais sēņu žuljēns Aijai ir pazīstama, mājās izmēģināta recepte.

Raidījumu “Garšīgi dzīvojam” ar Aiju Andrejevu skatieties šo svētdien, 19. janvārī, TV3 pulksten 9.25 no rīta vai atkārtojumu Rīgas Centrāltirgus mājaslapā. Pēc raidījuma ēdienu receptes katru svētdienu publicētas Rīgas Centrāltirgus mājaslapā, “Garšīgi dzīvojam” recepšu sadaļā.

[augšup]
One Response to Šonedēļ “Garšīgi dzīvojam” viesosies Aija Andrejeva
  1. Labdien!

    2013.gada 9.maijā bija iespējams nopirkt pirmās sezonas zemenes Rīgas Centrāltirgū.


[augšup]

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Sīkdatņu iestatījumi
Lietojot šo mājas lapu vai noklikšķinot uz "Pieņemt sīkdatnes", jūs piekrītat šī resursa un trešo pušu sīkdatņu glabāšanai jūsu ierīcē. Jums ir iespēja atteikties no sīkdatņu izveidošanas jūsu ierīcē - izmantojot "Sīkdatņu iestatījumos" pogu "Atteikties no sīkdatnēm".
Sīkdatņu politika
Sīkdatņu iestatījumi
Pieņemt sīkdatnes
Lietojot šo mājas lapu vai noklikšķinot uz "Pieņemt sīkdatnes", jūs piekrītat šī resursa un trešo pušu sīkdatņu glabāšanai jūsu ierīcē. Jums ir iespēja atteikties no sīkdatņu izveidošanas jūsu ierīcē - izmantojot "Sīkdatņu iestatījumos" pogu "Atteikties no sīkdatnēm".
Sīkdatņu politika
Sīkdatņu iestatījumi
Apstiprināt sīkdatnes