Šonedēļ “Garšīgi dzīvojam” viesosies Baiba Sipeniece-Gavare
Kulinārijas raidījuma “Garšīgi dzīvojam” viešņa Baiba Sipeniece-Gavare raidījuma vadītājam gardēdim un mūziķim Jānim Ozolam atklāj ne vien gardo līdakas kotlešu noslēpumus, bet vēl daudz noderīgas un intriģējošas informācijas.
“Nevar taču vīra izmakšķerētās līdakas vienmēr rakt dārzā,” ar sev raksturīgo humoru par līdakas receptēm stāsta radio un televīzijas personība Baiba Sipeniece-Gavare. “Tā pamazām no citām makšķernieku sievām apguvu līdakas receptes.” Izmēģināti dažādi līdaku pagatavošanas varianti un knifi, kamēr atrastas labākās. Tradicionāli līdakas kotletēs lietotajam speķim atrasts labāks aizvietotājs, un uz laukiem, kur parasti notiek līdakas gatavošana, aizceļojušas labākās pannas un gaļas maļamās mašīnas.
“Ja vīrs ir makšķernieks, tad sievai tas jārespektē. Vari nebraukt līdzi makšķerēt, bet, kad vīrs atgriežas ar lomu, jāsaka – mīļais, cik labi, mums būs līdakas kotletes! Kamēr vīrs sēž, kājas pūtinādams, un skatās, kā es taisu zivi, es slavēju viņu par labo lomu un skaļi priecājos, ka ģimenei būs gardās zivju kotletes,” ģimeniskās saskaņas noslēpumus ar makšķerējošiem vīriem atklāj Sipeniece-Gavare.
Šo svētdien Baiba Sipeniece-Gavare kopā ar Jāni Ozolu gatavos trīs gardus ēdienus: spinātu rausīšus ar paipalu olām, līdakas kotletes ar kuskusa un aragulas salātiem un zemeņu zupu.
Ko un kā gatavoja Jānis Ozols kopā ar Baibu Sipenieci-Gavari un kādus noslēpumus viņa atklāja, uzzināsiet šo svētdien, 02. martā, TV3 pulksten 9.25 no rīta vai atkārtojumu Rīgas Centrāltirgus mājaslapā. Pēc raidījuma ēdienu receptes katru svētdienu publicētas Rīgas Centrāltirgus mājaslapā, “Garšīgi dzīvojam” recepšu sadaļā.
Atbilde uz raidījumā uzdoto jautājumu – Centrāltirgū ir 96 tirdzniecības vietas.