Valters Krauze: “Bez mīlestības negatavojiet!”
Uz mirkli neizpratnē sastingst gan raidījuma vadītājs mūziķis un gardēdis Jānis Ozols, elpu aiztur režisora asistente Līga, kura parasti ar apbrīnojamu precizitāti sagatavo visu raidījumam nepieciešamo. Un tad no plaukta uz galda pārceļo zaļš trauks ar lielu uzrakstu “Mīlestība”. “Bez mīlestības neviens ēdiens neizdodas. Jo sevišķi, ja mēs gatavojam visu mīlētāju dienas priekšvakarā,” skaidro Krauze.
Ēst gatavošanā Valters Krauze ir lietpratējs. Ne tikai tāpēc, ka labi gatavoja viņa māte un vecmāmiņa. Izrādās, savu iespaidu atstājis tas, ka viņš sešus gadus strādājis krogā par viesmīli un pats vadījis kulinārijas raidījumu “Viens, divi, gatavs!”. Kā raidījuma vadītājam viņam bija mazāk atbildības par kulināro iznākumu, jo gatavoja uzaicinātie pavāri un viesi. Krauzem atlika rūpēties par raidījuma vieglu un raitu ritējumu. “Tas bija drusku vieglā formā. Reiz pat slavenais šefpavārs Mārtiņš Rītiņš atsūtīja vēstuli, kurā pauda, ka par daudz raidījumā ķēmojamies un par maz uzmanības veltām ēdienam,” atceras Krauze.
Tomēr toreiz tāda bija raidījuma koncepcija. To, ka pašam Valteram Krauzem patīk un padodas ēst gatavošana, ne vienmēr tik skaidri varēja noprast. “Es Rīgā esmu dzīvojis trīs dzīvokļos, un pirmā telpa, ko ievācoties izremontēju, vienmēr bija virtuve. Jo man ļoti patīk gatavot,” šajā raidījumā atklāj šovmenis.
No 14. februāra Valteru Krauzi atkal varēs redzēt TV3 raidījuma vadītāja lomā. Viņš gan nekonkurēs ar Jāni Ozolu kulinārijas lauciņā, bet atgriezīsies savā joku plēsēja ampluā humora raidījumā “Valstī viss ir kārtībā”.
Raidījumu Garšīgi dzīvojam skatieties TV3 svētdienās pulksten 9.25 no rīta vai atkārtojumu Rīgas Centrāltirgus mājaslapā. Tūlīt pēc raidījuma ēdienu receptes atradīsiet Rīgas Centrāltirgus mājaslapā.